21. joulukuuta 2014

Joulupavlova

Joulupavlova on helpohko jälkiruoka joulupöytään. Vain marenkipohjan valmistus on hidasta. Se kannattaakin tehdä vaikka jo pari päivää ennen valmiiksi, säilyttää kuivassa esim. uunissa ja täyttää viime hetkellä.


Marenkipohja
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa kananmunat vaahdoksi, lisää sokeri. Laita uunipellille haluamaasi muotoon ja kokoon noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Paista 100 asteisessa uunissa pari tuntia tai kunnes marenki irtoaa leivinpaperista. 

Päälle
2 rkl luumuhilloa
2 dl kermaa
200 g rahkaa
2 tl sokeria
Marjoja

Levitä marenkilevyn päälle luumuhilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Purosta rahkaseos kakun päälle. Koristele marjoilla. 


Huomioitavaa
- Marenki kostuu hillosta aika nopeasti, joten tämä kannessa tarjoilla aika pian valmistuksen jälkeen. Kostunut marenki ei tahdo irrota alustasta. 
- Tätä ohjetta on helppo varioida oman maun mukaan. 
- Hyvä jälkkäri tuhdin ruuna jälkeen, sillä tämä on aika ällömakea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!